Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Flatex is de grootste online broker van Duitsland. Je kunt er duizenden producten kopen en verkopen zonder transactiekosten of bewaarloon. Flatex’ softwareplatform is beschikbaar voor computers, smartphones en tablets en je kunt tot 14 uur per dag handelen.

Hoe werkt het?

Je handelt online of op je smartphone met WebFiliaal, Flatex’ softwareplatform. Op de Tradegate Exchange kun je meer dan 10.000 effecten uit de hele wereld (ver)kopen: 4.700 aandelen, 2.800 obligaties, 2.000 fondsen en 1.700 ETF’s.

Je rekening openen

Je opent je rekening direct gratis op de website van Flatex. Vul je gegevens in, upload een identiteitsbewijs en koppel je bankrekening en na een eerste storting is alles klaar.

Voor de volledigheid moet je een beleggingsdoel ingeven. Dat bepaalt in welke risicoklassen je kunt beleggen. Je mag je doel altijd aanpassen.

Ondervind je problemen, dan kun je de Nederlandstalige klantendienst op weekdagen tot 22.00 uur bereiken.

Waar kan ik in beleggen?

  • Aandelen, obligaties
  • Fondsen, ETF’s (trackers)

Belangrijke voordelen

  • Geen transactie- of beheerskosten
  • Handelen op je computer of op je smartphone
  • Kopen en verkopen tussen 8.00 uur en 22.00 uur
  • 6 keer op rij verkozen tot ‘Beste Online Broker’ door het Duitse Handelsblatt

Wat kost het?

Je opent je rekening gratis en kopen of verkopen kost ook niets. Flatex rekent geen servicekosten of bewaarloon en je kunt gratis periodiek beleggen en realtime koersen raadplegen.

Wat je wel betaalt, zijn bijvoorbeeld buitenlandse belastingen of de kosten voor de fondsbeheerder. Die zijn in de koers van het fonds verrekend.

Kosten en kenmerken


Rekening/bewaarloon0,00 %
Fondsbeheerkosten0,00 €
Transactiekosten0,00 €
Order 1.000 €0,00 €
Order 5.000 €0,00 €

» Bezoek website


> Nu beleggen bij Flatex!


Over Flatex

Flatex is de grootste onlinebroker van Duitsland. Ook in België en Nederland kunnen beleggers via Flatex investeren. De broker heeft al meer dan 275.000 klanten.

Flatex valt onder de Duitse Autoriteit voor de Financiële Markten (BaFin) en het moet verplicht zorgen dat bewaarde effecten veilig zijn bij een eventueel faillissement. Als Flatex de effecten toch niet kan teruggeven, heb je recht op een compensatie van maximaal 20.000 euro.

Bij geschillen kun je wel alleen gebruikmaken van Duitse instanties.

Over de Tradegate Exchange

De Tradegate Exchange werd in 2010 opgericht als effectenbeurs voor particuliere beleggers. De beurs haalde in 2018 de hoogste orderboekomzet sinds zijn oprichting: 106 miljard euro.