FR

Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Hello Crowd is het crowdfundingplatform van Hello Bank en Ulule. Je kunt de beschikbare projecten al vanaf 5 euro steunen. In ruil krijg je een fysieke of virtuele beloning.

Waar kan ik in investeren?

Je vindt van alles op Hello Crowd: groepen die hun eerste album willen opnemen, iemand die een yoga- en nutritheoriestudio wil openen, een dansgroep die een vloer wil en een fotoboek over Belgische gitaristen.

Op hun detailpagina vind je onder andere nieuws en informatie over de projecten. Je ziet er hoeveel steun het project al kreeg, tot wanneer je nog kan bijdragen en rechts vind je een lijst met bijdragen en beloningen.

Doorgaans kun je elk project vanaf 5 euro steunen en projecten kunnen maximaal 100.000 euro ophalen. Je beloning hangt af van hoeveel je betaalt: bij de yoga- en nutritheoriestudio kreeg je voor 15 euro of meer bijvoorbeeld 20 minuten nutritherapie en 40 minuten poweryoga.

Alles of niets

Bij Hello Crowd krijgen projecthouders en investeerders hun geld of beloning alleen wanneer het volledige bedrag binnen is. Kon het project niet genoeg ophalen voor de deadline, dan krijgen investeerders hun geld terug.

Hoe kan ik steunen?

Op een projectpagina kies je je beloning en je klikt je op de knop ‘Fund’. Je kunt een project steunen met je bankkaart of met Visa of Mastercard.

Belangrijkste voordelen

  • Projecten uit verschillende sectoren
  • Je kunt een project al steunen vanaf 5 euro

Kosten en kenmerken


Min. inleg5,00 €
Max. inleg100.000,00 €
Rendement-

» Bezoek website


> Nu projecten steunen bij Hello Crowd!


Hoe realistisch zijn alle projecten?

Elk project heeft een minimumbedrag en een beperkte looptijd — 5 euro en maximaal 90 dagen. Zo is dat gelijk duidelijk voor de projecthouders en voor de investeerders. Daarnaast worden alle projecten gecontroleerd. Hello Crowd filtert de dubieuze eruit.

Het is wel zo dat elk idee of elk project risico inhoudt en dat er projecten zijn die worden uitgesteld of opgegeven. Wil je daarna je bijdrage terug, dan moet je die annuleren binnen de periode die de initiatiefnemer heeft aangegeven.