FR

Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Je kunt op drie manieren in de beheerde ETF- of trackerportefeuilles van Saxo investeren: defensief, gematigd of agressief. Saxo werkt samen met Blackrock en werkt de fondsen automatisch bij. Bovendien beleg je automatisch gediversifieerd en spreid je je risico zo veel mogelijk over verschillende trackers.

Risiconiveaus

Saxo’s ETF-portefeuilles hebben drie risiconiveaus.

  • Defensive. Voor wie zo weinig mogelijk risico wil lopen op lange termijn. Het risico is hier lager, de verwachte opbrengst ook. In dit fonds beleg je minder in aandelen en alternatieve investeren en meer in obligaties.
  • Moderate. Een meer gebalanceerde portefeuille voor wie wat risico aandurft en die toch een zeker resultaat wil op lange termijn. De verhouding aandelen-obligaties is hier gelijker of evenwichtiger dan bij de defensieve portefeuille, al bevat deze nog overwegend obligaties.
  • Agressive. De ‘avontuurlijke’ portefeuille voor wie risico, potentieel kapitaalverlies en hevige marktschommelingen aankan. Deze portefeuille bestaat vooral uit aandelen en alternatieve investeringen.

Automatisatie

Saxo werkt samen met Blackrock. Het houdt de markt continu in de gaten en het werkt de ETF-portefeuilles automatisch bij. De balans blijft doorgaans wel hetzelfde — Saxo past die alleen aan wanneer dat nodig is.

Waar kan ik in beleggen?

Drie portefeuilles met verschillende risicoprofielen: defensive, moderate en agressive.

Interessante voordelen

  • Intekenen met één klik
  • Investeren zonder omkijken
  • Ondersteuning door Blackrock
  • Beleggen met een profiel op maat

Kosten en kenmerken


Fondsbeheerkosten0,00 %
Minimuminleg eenmalig0,00 €
Minimuminleg periodiek0,00 €
Transactiekosten0,00 €
Instapkosten-
Uitstapkosten-

» Bezoek website


> Nu in ETF’s beleggen bij Saxo!


Wat is Blackrock en wat doet het?

Blackrock is een Amerikaanse vermogensbeheerder. Eind 2017 had het een belegd vermogen van zo’n 6,3 biljoen dollar. Blackrock beheert vermogens van onder andere pensioenfondsen en verzekeraars en het biedt ook fondsen aan onder de naam iShares.

Hoeveel kost beleggen in ETF’s of trackers?

Voor Amerikaanse genoteerde ETF’s betaal je vanaf 6 dollar commissie, voor Britse vanaf 5 pond. Je kunt beleggen in meer dan 3.000 ETF’s wereldwijd en je hebt onder andere toegang tot opkomende en ontwikkelde markten en tot producten zoals ETC’s en ETN’s — respectievelijk exchange-traded commodities en exchange-traded notes.