FR

Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Managed Stock Portfolios van Saxo zijn een makkelijke manier om gediversifieerd te laten beleggen in aandelenfondsen. Je belegt met één klik, je beheert je eigen aandelen en je profiteert van de kennis en ervaring van experts. Bovendien kun je op eender welk moment kosteloos uitstappen.

Gediversifieerde portefeuilles

Bij Saxo laat je onder andere beleggen in de Morningstar Moat- en de Nasdaq Global Momentum-fondsen.

De Saxo Morningstar Moat-portefeuille bestaat uit 30 aandelen, geselecteerd op basis van Morningstars value investing-onderzoek. Morningstar zoekt kwaliteitsbedrijven met goedkope aandelen, koopt die en het voegt ze toe aan je portefeuille.

De Nasdaq Global Momentum-portefeuille bestaat uit aandelen van sterk groeiende markten behalve de VS. Nasdaq-experts hebben een methode ontwikkeld om aandelen te selecteren die waarschijnlijk sterk blijven presteren op langere termijn.

Waar kan ik in beleggen?

  • Saxo Morningstar Moat
  • Nasdaq Global Momentum

Interessante voordelen

  • Kosteloos in- en uitstappen
  • Gediversifieerd beleggen met één klik
  • Volledige digitale controle via je profiel
  • Makkelijk je risico over verschillende aandelen spreiden

Wat kost het?

Saxo rekent een service fee van 0,75% per jaar. Dat bedrag houdt het elk kwartaal af. Voor een portefeuille van 30.000 euro komt dat na conversion fees en transactiekosten op zo’n 1,50% — ongeveer 450 euro per jaar. Voor een portefeuille van 150.000 euro rekent Saxo 1,10% of 1.650 euro per jaar.

Kosten en kenmerken


Minimuminleg eenmalig30.000,00 €
Minimuminleg periodiek0,00 €
Instapkosten-
Uitstapkosten-
Fondsbeheerkosten0,00 €
Transactiekosten0,06 % (min 2,00 €)

» Bezoek website


> Nu in aandelenfondsen beleggen bij Saxo!


Wat is Morningstar?

Dat is een Amerikaans onderzoeksbureau dat sinds de jaren 80 beleggingsadvies en -onderzoek aanbiedt aan de ‘gewone’ belegger. Morningstar rangschikt fondsen bijvoorbeeld op hun rendemenent van de laatste 3, 5 of 10 jaar en nog eens over alle periodes heen.

Wat betaal ik nog voor deze fondsen?

Naast de 0,75% per jaar betaal je 0,06% per transactie (of minstens 2 euro) en 0,20% conversion fee voor niet-Europosities. Die conversiecommissie betaal je enkel bij het Morningstar Moat-fonds.