Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Bij Semmie beleg je in duurzame aandelen- en obligatiefondsen. Kies een van de drie risicoprofielen, open je rekening online en begin al vanaf 50 euro.

Profielen

Semmie heeft drie versies van dezelfde modelportefeuille. Je kiest zelf of je minder, gematigd of meer risico wil nemen. Daarna belegt Semmie in duurzame aandelen- en obligatiefondsen; de verhouding hangt van je profiel af. Je kunt op elk moment van profiel wisselen.

Vanaf 50 euro laten beleggen

Heb je je rekening en je profiel, dan kun je vanaf 50 euro starten. Je koopt zelf niets; Semmie belegt voor je. Je kunt wel online volgen waar ze in beleggen. Bovendien krijg je uitleg over waarom ze bepaalde fondsen wel of niet kopen.

Waar kan ik in beleggen?

Semmie belegt alleen in duurzame aandelen- en obligatiefondsen. Fondsen moeten aan verschillende eisen voldoen: zo kijkt Semmie of ze aan de richtlijnen van de Verenigde Naties voldoen en of ze ESG-criteria hanteren.

Belangrijke voordelen

  • Transparante kosten
  • Kies zelf hoeveel risico je neemt
  • Open en beheer je rekening volledig online
  • Beleg in duurzame aandelen- en obligatiefondsen

Wat kost het?

Bij Semmie betaal je 0,70% per jaar, inclusief transactiekosten, bewaarloon en beheerskosten. De fondsen zelf rekenen gemiddeld nog zo’n 0,25%; dat zit mee in de koers van het fonds.

Verder rekent Semmie geen uitstap- of transactiekosten, je betaalt niets ‘gewoon om je rekening te hebben’ en geld storten of afhalen is ook gratis.

Kosten en kenmerken


Rekening/bewaarloon0,70 %
Fondsbeheerkosten0,24 %
Minimuminleg eenmalig50,00 €
Minimuminleg periodiek50,00 €
Instapkosten-
Uitstapkosten-
Transactiekosten0,00 €

» Bezoek website


> Nu duurzaam beleggen bij Semmie!


Wat zijn duurzame fondsen?

Bedrijven in duurzame fondsen zijn bijvoorbeeld niet verantwoordelijk voor ontbossing of vervuiling. Ze zitten ook niet in de wapen- of slavenhandel. Tot slot zijn ze niet corrupt; bedrijven die dat wel zijn of die zich wel bewust met dubieuze zaken bezighouden, vind je niet terug in Semmies fondsenaanbod.

Wat betekent ESG?

ESG staat voor Environmental, Social en Governmental. Bedrijven die aan deze criteria voldoen, kijken verder dan het milieu: ze respecteren bijvoorbeeld alle arbeidsvoorwaarden en ze doen niet aan kinderarbeid. Verder zorgen ze voor een gevarieerd en degelijk bestuur. Alles samen vormt de ESG-score van het bedrijf. Hoe hoger die is, hoe beter.