Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Bij Bpost Bank beleg je in een van drie categorieën, elk met hun eigen kapitaalbescherming en risico. Start met een beleggersprofiel en bepaal zelf waarin je belegt. Je betaalt geen dossierkosten of bewaarloon, wel commissie en belasting op beursverrichtingen.

Wat voor belegger ben je?

De financiële experts van Bpost Bank stellen samen met jou een beleggersprofiel voor je op. Afhankelijk van hoeveel kennis en ervaring je hebt en van hoeveel risico je wil nemen heb je een defensief, een neutraal of een dynamisch profiel.

Bij het defensieve profiel is je kapitaal volledig beschermd. Bij het neutrale profiel is de helft beschermd; de andere helft brengt op. Het dynamische profiel brengt potentieel het meeste op. Je loopt ook het meeste risico.

Waar kan ik in beleggen?

Je kunt in drie categorieën beleggen. Elke categorie heeft zijn eigen producten, zoals tak 21- en 23-verzekeringen, obligaties, staatsbons, termijnrekeningen, afgeleide instrumenten en pensioenspaarfondsen.

De eerste categorie heeft de veiligste producten. Je geld is 100% beschermd; je loopt weinig of geen risico. De derde categorie heeft producten met het hoogste risico en potentieel rendement. Je kapitaal is niet beschermd.

Belangrijke voordelen

  • Geen dossierkosten of bewaarloon
  • Beleggen met een defensief, neutraal of dynamisch beleggersprofiel
  • Beleggen in categorieën met verschillende producten, risico’s en kapitaalbescherming

Wat kost het?

De beleggersrekening van Bpost Bank is gratis. Je betaalt geen dossierkosten en ook geen bewaarloon. De grootste kosten zijn de commissie op staatsbons en andere instrumenten en de taks op beursverrichtingen.

Het makelaarsloon ligt tussen 0,30% en 1,00%; belastingen komen, afhankelijk van de producten waar je in belegt, uit tussen 0,12% en 1,32% of tussen maximaal 1.300 en 4.000 euro.

Kosten en kenmerken


Rekening/bewaarloon0,00 %
Order 1.000 €0,00 €
Order 5.000 €0,00 €

» Bezoek website


> Nu beginnen beleggen bij Bpost Bank!


Afspraak in het kantoor

Deze beleggersrekening kun je (nog) niet online openen. Op Bpost Banks website vind je wel het adres van het dichtstbijzijnde kantoor; daar kun je je rekening openen en de financiële experts helpen je graag met je beleggersprofiel.