Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Invest Account van ING is een gratis beleggersrekening voor wie beleggingen en dagelijkse bankzaken graag gescheiden houdt. Voor deze rekening betaal je geen beheerskosten en via Home'Bank krijg je verschillende kortingen op het makelaarsloon of de commissie voor orders op Euronext.

Profiel

Voor je je rekening kunt openen wil ING enkele dingen van je weten: wat je financiële situatie is, hoeveel beleggingskennis je hebt, wat je doelen zijn en hoeveel risico je kunt verdragen. Op basis van dat profiel krijg je van ING advies op maat.

Rekening openen en beheren

Je kunt je Invest Account via Home'Bank, Phone'Bank of in een ING-kantoor openen en beheren.

Als je alles met Home'Bank regelt, krijg je van ING 50% commissiekorting op Euronexttransacties, 40% op niet-Euronexttransacties en 20% als je je inschrijft in ING-fondsen.

Duurzaam beleggen

Als je wil kun je bij ING beleggen in ESG-fondsen: een selectie bedrijven die duurzaam handelen, met onder andere aandacht voor het milieu, mensenrechten en het correcte bestuur van de onderneming.

Waar kan ik in beleggen?

  • Gemengde fondsen (aandelen en obligaties)
  • Aandelenfondsen (alleen aandelen)
  • ESG-fondsen (duurzame fondsen)

Belangrijke voordelen

  • Hulp van ING-experts
  • Gratis beleggersrekening
  • Mogelijkheid tot duurzaam beleggen
  • Korting op Euronext-orders via Home'Bank

Wat kost het?

De Invest Account is gratis, ING vraagt geen start- of beheerskosten. Je betaalt wel belastingen en een commissie per transactie — minstens 0,50% van het bedrag, met een minimum van 20 euro.

Kosten en kenmerken


Rekening/bewaarloon0,00 %
Order 1.000 €20,00 €
Order 5.000 €25,00 €

» Bezoek website


> Nu een ING-beleggingsrekening openen!


Wat betekent ESG bij duurzaam ondernemen?

ESG staat voor Environmental, Social en Governance.

ESG-fondsen bevatten bedrijven die betrokken zijn bij milieubescherming, die aandacht besteden aan sociale relaties — zoals die met werknemers of leveranciers — en die letten op het correcte bestuur van de onderneming, het beloningsbeleid en de rechten van de aandeelhouders.