Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Bij deze jonge bank kunnen zowel gevorderde als beginnende beleggers terecht. Voor beiden zijn de kosten bijzonder laag.

Medirect is een pionier in online vermogensbeheer in ons land. Sinds 2015 is het een volwaardige Belgische bank die ook beleggingsproducten aanbiedt.

Medirect heeft een eigen platform waarmee je zelf aandelen, obligaties en trackers kunt verhandelen op de belangrijkste beurzen in Europa en in New York.

Als beginnende belegger kun je kiezen voor modelportefeuilles. Dat zijn kant-en-klare beleggingsfondsen waarover je inleg wordt gespreid. Je kunt hier al beginnen met 2.500 euro; bij helemaal zelf beleggen is er geen minimumbedrag vereist.

Voor het aanbod van beleggingsproducten werkt Medirect samen met het financiële onderzoeksbureau Morningstar.

Rekening openen

Een rekening openen is gratis. Je downloadt een inschrijvingsformulier en stuurt dat op. Je bestaande zichtrekening gebruik je als gekoppelde tegenrekening.

Waar kan ik in beleggen?

  • Zo’n 600 fondsen
  • 3 modelportefeuilles
  • Aandelen, obligaties en trackers op 15 beurzen in Europa en de VS

Belangrijke voordelen

  • Samenwerking met Morningstar
  • Lage kosten, zeker bij grotere orders
  • Ruime keuze uit fondsen zonder in- of uitstapkosten
  • Volg de waarde van je beleggingen online (dagelijks aangepast)

Wat kost het?

Medirect rekent 0,10% voor elke transactie op Euronext én op de beurzen in New York, ongeacht het bedrag. Voor bijna alle beleggingsfondsen gelden geen in- en uitstapkosten, alleen de jaarkosten van fondsbeheerders (0,5–1,5%).

Kosten en kenmerken


Rekening/bewaarloon0,00 %
Order 1.000 €7,50 €
Order 5.000 €7,50 €

» Bezoek website


> Nu een beleggersrekening openen bij Medirect!


Wat is Morningstar?

Morningstar is een Amerikaans bedrijf dat sinds 1984 beleggingsadvies en -onderzoek publiceert. Oprichter Joe Mansueto wilde dat thuisbeleggers dezelfde informatie kregen als financiële professionelen. Het bedrijf organiseert conferenties en evenementen, het biedt data, onderzoeksresultaten, producten en diensten aan en het verkoopt financiële software.

Wat is de Morningstar Rating?

Morningstar rangschikt beleggingsfondsen op basis van hun rendement over ten minste drie jaar. Het berekent deze beoordeling voor de afgelopen drie, vijf en tien jaar en Morningstar berekent de Overall Rating over alle periodes heen.