Het beleggingsplan van KBC kan een goede keuze zijn als je automatisch gespreid wil beleggen. Starten kan al vanaf een klein bedrag per maand en je beslist zelf hoeveel en hoe dikwijls je stort.

Starten doe je in KBC Mobile: open de app en volg het stappenplan. Denk eraan dat je zelf belegt, zonder advies van KBC. Je kunt ook beleggen met derdenbeding en sparen voor je (klein)kinderen.

Waar kan ik in beleggen?

KBC biedt meer dan honderd verschillende fondsen aan waaruit je er één kunt kiezen. Zo beslis je zelf welk fonds het beste bij je past.

Het voordeel is dat je vanzelf gespreid belegt, zowel in de tijd als in producten. Zo profiteer je altijd van de gemiddelde koers en je verkleint het risico dat je op een slecht moment (ver)koopt.

Hoeveel heb ik nodig om te beleggen?

Starten kan al vanaf 25 euro per maand. Je kunt zelf kiezen hoeveel en hoe dikwijls je belegt: stortingen kun je op elk moment aanpassen of stopzetten.

Interessante voordelen

  • Gratis beleggingsplan
  • Al vanaf 25 euro per maand
  • Elk moment je stortingen aanpassen of stopzetten
  • Beleggen voor je (klein)kind, eventueel met derdenbeding

Wat kost het?

KBC’s beleggingsplan is gratis, volgens KBC betaal je niets boven op de instapkosten van de gekozen fondsen — gewoonlijk tussen 2% en 3,5%. Als je fondsen verkoopt is dat tegen de tarieven van dat moment.

Kosten en kenmerken


Rekening/bewaarloon0,00 %
Minimuminleg eenmalig0,00 €
Minimuminleg periodiek25,00 €
Instapkosten2,00 % – 3,50 %
Uitstapkosten0,00 %

» Bezoek website


> Nu een beleggingsplan openen bij KBC!


Wat is een derdenbeding?

Bij een beleggingsplan met derdenbeding zijn je kinderen of kleinkinderen vanaf een bepaalde datum de begunstigden van het plan.

Die datum bepaal je zelf en die staat vast: je (klein)kinderen ontvangen het bedrag dan pas, ook al sterf je bijvoorbeeld eerder.

Beleggingsplan met erfenissprong

Als je kiest voor een plan met derdenbeding maak je een erfenissprong: kleinkinderen die direct van hun grootouders erven.

Je kinderen en kleinkinderen betalen alleen successierechten op hun deel van de erfenis. Kleinkinderen kunnen in Vlaanderen tot 12.500 euro erfenis krijgen (met een erfenissprong) zonder dat ze successierechten moeten betalen.