FR

Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Je kunt bij Argenta makkelijk in fondsen uit de hele wereld beleggen. Alles start met je risicoprofiel; daar kies je een kernfonds en je kunt je portefeuille aanvullen met een accentfonds. Je kunt in verschillende thema’s of sectoren beleggen en je risico automatisch spreiden.

Risicoprofiel

Beleggen doe je bij Argenta altijd op basis van een risicoprofiel. Dat profiel bepaalt waar je in belegt en hoeveel risico je neemt. Ervaren beleggers hebben bijvoorbeeld een offensiever of een risicovoller profiel dan beleggers met minder ervaring of met minder zin in risico.

Kernselectie

Argenta stelt je kernfonds samen op basis van je risicoprofiel. Dat fonds bestaat uit aandelen of obligaties uit categorieën zoals ‘Lifestyle’, ‘Vergrijzin’, ‘Robotica’ of ‘Water’.

Accentfondsen

Je kunt je portefeuille aanvullen met een accentfonds als je dat wil. Je belegt dan bijvoorbeeld in een sector zoals vastgoed, in een thema zoals veiligheid of in een specifieke regio.

Belangrijke voordelen

  • Automatisch gediversifieerd beleggen
  • Kernfonds op basis van je risicoprofiel
  • Aanvullen met een thema uit de accentfondsen

Wat kost het?

De instapkosten per fonds bedragen maximaal 2,00%. Uitstapkosten betaal je alleen bij aandelen van beleggingsvennootschappen: 1,32% en maximaal 4.000 euro.

Op beursorders rekent Argenta tussen 0,25% en 0,70%. Dat komt op minima tussen 9,95 euro en 60 euro, afhankelijk va de beurs waarop je handelt.

Handel je op de secundaire markt, dan betaal je taks op je verrichtingen. Die liggen tussen 0,12% en 1,32% — tussen maximaal 1.300 en 4.000 euro. De exacte prijs hangt af van de producten die je verhandelt.

Kosten en kenmerken


Rekening/bewaarloon0,00 %
Fondsbeheerkosten0,00 €
Instapkosten2,00 %
Uitstapkosten1,32 % (max. 4.000,00 €)
Transactiekosten0,12 %–1,32 %

» Bezoek website


> Nu fondsbeleggen bij Argenta!


Kan ik deze rekening online openen?

Nee, dat kan (nog) niet. Op Argenta’s website vind je een overzicht van de dichtstbijzijnde kantoren. Loop er even langs of maak een afspraak en open je rekening daar.