Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Beleggen bij Argenta start met je risicoprofiel. Afhankelijk van hoeveel risico je wil nemen en hoeveel en hoelang je wil beleggen zijn andere fondsen geschikt voor je portefeuille.

Daarna stelt Argenta een kernfonds samen op basis van dat risicoprofiel. Je kernfonds bestaat uit aandelen of obligaties uit categorieën zoals Lifestyle, Veiligheid of New Tech.

Tot slot kun je je kernfonds aanvullen met (een) accentfonds(en) als je dat wil. Die fondsen beleggen ook in een thema zoals hierboven of je kunt specifiek kiezen voor duurzame fondsen.

Actief beheer

Argenta Asset Management beheert de fondsen actief. Het gebruikt een zelf ontwikkeld model om de beste verhouding tussen rentabiliteit en risico te behalen.

Hoe openen?

Je kunt deze rekening (nog) niet online openen. Als je wil fondsbeleggen bij Argenta vind je op hun website een overzicht van dichtstbijzijnde kantoren. Je kunt direct een afspraak maken.

Belangrijke voordelen

  • Automatisch gediversifieerd beleggen
  • Kernfonds op basis van je risicoprofiel
  • Aanvullen met een thema uit de accentfondsen

Kosten en kenmerken


Rekening/bewaarloon0,00 %
Fondsbeheerkosten0,00 €
Instapkosten1,00 %
Uitstapkosten1,32 % (max. 4.000,00 €)
Transactiekosten0,12 % – 1,32 %

» Bezoek website


> Nu fondsbeleggen bij Argenta!


Wat zijn duurzame fondsen?

Een collectie bedrijven die werken rond duurzame thema’s zoals waterzuivering of sociale huisvesting. Argenta investeert daarnaast in technieken zoals geothermie en zonnepanelen en het kiest bewust voor een investeringsbeleid met een positieve impact op het klimaat.