Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Met Flexinvest van BNP Paribas Fortis beleg je al vanaf 30 euro per maand. Je bepaalt zelf het bedrag en je kunt je stortingen makkelijk wijzigen, pauzeren of stopzetten. Daarnaast kies je zelf hoeveel risico je neemt en je volgt je beleggingen makkelijk op via Easy Banking Web en de Easy Banking-app.

Flexinvest openen

Je rekening is bij BNP Paribas Fortis zo geopend: dat kan gewoon online. De klantendienst of de adviseurs in het kantoor staan ook voor je klaar als je nog met vragen zit.

Beleggen

Vanaf 30 euro per maand kun je met een van de drie beleggingsstrategieën — ‘Voorzichtig’, ‘Evenwichtig’ of ‘Gedurfd’ — beleggen in een van de drie fondsen die BNP Paribas Fortis uitkoos. De bank hield bij die keuze rekening met armoede, vervuiling, klimaatverandering en ‘sociale en ethische vraagstukken’.

Waar kan ik in beleggen?

Duurzame en ‘gewone’ fondsen in Europa en de rest van de wereld, gebaseerd op je beleggersprofiel.

Belangrijke voordelen

  • Maatschappelijk verantwoord beleggen
  • Simulator: vergelijk voor je beslist
  • Goedkoop of met weinig inleg beleggen
  • Volg je vermogen met Easy Banking Web en de Easy Banking-app.

Wat kost het?

Zowel het openen als het sluiten van een Flexinvest-beleggingsplan is gratis. Je betaalt wel maximaal 2,50% instapkosten iedere keer dat je in een fonds belegt. BNP Paribas Fortis houdt die kosten in op de waarde van het fonds.

Kosten en kenmerken


Rekening/bewaarloon0,00 %
Fondsbeheerkosten-
Minimuminleg periodiek30,00 € per maand
Instapkosten2,50 %

» Bezoek website


> Nu Flexinvest van BNP Paribas Fortis aanvragen!


Welke belastingen betaal ik bij Flexinvest?

Je betaalt 30 procent roerende voorheffing op fondsen die voor meer dan 10 procent in schuldvorderingen beleggen. Die 30 procent betaal je op de meerwaarde bij verkoop.

Je betaalt ook taks op beursverrichtingen of TOB wanneer je verkoopt. Dan betaal je 1,32 procent met een maximum van 4.000 euro. De taks gaat eraf op het moment dat je verkoopt.