Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Bij Bolero, onderdeel van de KBC-groep, kun je investeren in Belgische bedrijven. Je krijgt een overzicht van alle projecten en hoeveel je minimaal en maximaal kunt investeren en om welke soort investering het gaat. Investeren kan vanaf 50 euro tot maximaal 5.000 euro.

Hoe werkt het?

Je kunt gratis een investeerdersprofiel aanmaken en de beschikbare projecten bekijken. Klik je een project aan, dan zie je gelijk om welke investering het gaat — aandelen, obligaties, achtergestelde obligaties — en hoeveel je minimaal en maximaal kunt beleggen. Je ziet ook hoe dikwijls je krijgt betaald en hoe hoog de rente is.

Onder aan elk project kun je zelf het bedrag van je belegging kiezen. Dat gaat in schijven, en de waarde per schijf hangt af van het project. Bij het ene betaal je bijvoorbeeld een veelvoud van 100 euro, bij het andere een veelvoud van 250 euro.

Kosten

Investeerders betalen bij Bolero alleen transactiekosten, afhankelijk van hoe ze betalen. Bankoverschrijvingen of overschrijvingen via KBC Touch zijn bijvoorbeeld gratis; gebruik je je kredietkaart dan komen er 1,9% transactiekosten bij. Verder betaal je geen bewaarloon, geen lidmaatschap of andere kosten.

Risico’s

In InvestAware, een onderdeel van zijn investeerdersgids, benadrukt Bolero de risico’s voor investeerders. Denk eraan dat je belegt in kmo’s en groeibedrijven en dat je zelf verantwoordelijk bent voor de spreiding van je investeringen.

Belangrijkste voordelen

  • Gratis profiel
  • Investeren in groeiende ondernemingen
  • Duidelijk overzicht van bedragen en looptijden

Kosten en kenmerken


Min. inleg50,00 €
Max. inleg5.000,00 €
Rendement5,00 % – 7,00 %

» Bezoek website


> Nu in bedrijven investeren bij Bolero crowdfunding!


Welke bedrijven kan ik steunen bij Bolero?

Op Bolero’s crowdfundingplatform vind je onder andere bouwbedrijven, brouwerijen, busmaatschappijen, bedrijven die financiële diensten leveren, e-commercebedrijven en ondernemingen uit de gezondheidszorg. Je kunt bij elk project de detailpagina openen voor meer informatie over het bedrijf en hun campagne.

Rendement

Je belegt vooral in obligaties bij Bolero, en het gemiddelde rendement van investeringen in openstaande projecten ligt tussen 5% en 7%. Het risico is bij Bolero klein door het alles-of-nietssysteem: leningnemers krijgen het geld alleen wanneer het volledige bedrag werd opgehaald.