FR

Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Bij Growfunding doe je aan civic crowdfunding: op het platform vind je projecten die zich inzetten voor Brussel. Via sociale financiering steun je mensen en projecten die de stad leuker en levendiger willen maken.

Hoe werkt het?

Op Growfundings homepagina zie je direct de eerste projecten. Je kunt er onder andere een pop-upcafé steunen, een stadstuin, een naaiatelier of een app voor het Zoniënwoud. Klik een project aan en je ziet hoeveel het wil ophalen, hoeveel tijd het daar nog voor heeft en welke bedragen je kunt storten.

Growfunding werkt reward based en met een alles-of-nietssysteem. Elke bijdrage heeft zijn eigen voordelen of beloning en een campagne is pas geslaagd als 100% werd opgehaald. Lukt dat, dan krijgen de projecthouders het geld. Lukt dat niet, dan gaat alles terug naar de growfunders.

Meer geld ophalen

Wil je zelf een project starten bij Growfunding, dan kun je gratis twee workshops volgen. Je leert er onder andere hoe je communiceert over je project, hoe je de juiste mensen bereikt, hoe je sociale media gebruikt en hoe je anderen in gang zet om je project nog te laten groeien.

Daarnaast geeft Growfunding opleidingen en masterclasses, het doet aan onderzoek en ontwikkeling en het geeft advies op maat aan (startende) bedrijven of voor bijvoorbeeld artistieke of audiovisuele projecten.

Belangrijkste voordelen

  • Civic of sociale crowdfunding
  • Je steunt bedrijven en projecten die zich inzetten voor Brussel
  • Gratis workshops en opleidingen als je zelf een project wil starten

Kosten en kenmerken


Min. inleg10,00 €
Max. inleg2.500,00 €
Rendement-

» Bezoek website


> Nu sociaal crowdfunden bij Growfunding!


Cijfers

Het slaagpercentage ligt hoog bij Growfunding, en het stijgt nog steeds: ondertussen slagen gemiddeld zo’n 80% van de projecten om het volledige bedrag op te halen.

In het jaaroverzicht van 2017 en 2018 lees je dat 4.662 growfunders ervoor zorgden dat 91% van de campagnes hun doel haalden en dat projecthouders gemiddeld zelfs 108% van hun doel halen.

Rendement

Je haalt geen traditioneel rendement uit je investering; Growfunding is een reward based-platform. Afhankelijk van hoeveel je aan een project geeft, krijg je een grote of een kleine, een fysieke of een virtuele beloning.