FR

Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

KissKissBankBank is een Frans crowdfundingplatform waarop je projecten uit verschillende sectoren kunt steunen. Je kunt zelf kiezen voor hoeveel je een bepaald project wil steunen. Daarvoor krijg je een aangepaste beloning als het doel is gehaald.

Wat is KissKissBankBank?

Het is een reward based-crowdfundingplatform dat gereguleerd wordt door de Franse overheid en het is ook in België beschikbaar. Op het platform vind je projecten in 18 categorieën en je kiest zelf welke je steunt. Beslis hoeveel je wil doneren en in ruil krijg je een cadeau.

Waar kan ik in investeren?

Je vindt een hoop verschillende projecten en ideeën op KissKissBankBank: groepen die een album willen opnemen, mensen die een film willen maken, iemand die de orgelconcerten van Bach wil opnemen.

Je kunt elk project aanklikken om de detailpagina te openen. Op die pagina zie je wat de projecthouder wil bereiken, hoeveel hij daarvoor nodig heeft en hoe jij kunt helpen het doel te bereiken. Steunen kan doorgaans al vanaf 5 euro; je kunt er ook voor kiezen 10, 20, 50 euro of meer te geven.

Beloningen

Bij KissKissBankBank krijg je geen rendement: je steunt lopende projecten en bij elk bedrag hoort een aangepaste beloning. Geef je bijvoorbeeld 5 euro aan de man die Bachs orgelconcerten wil opnemen, dan krijg je dankbaarheid. Geef je 10 euro, dan krijg je een gesigneerde foto van het orgel van Straatsburg.

Belangrijkste voordelen

  • Gereguleerd platform
  • Projecten en ideeën in 18 categorieën
  • Kies zelf de projecten die je wil steunen
  • Beslis hoeveel je doneert en krijg een aangepaste beloning

Kosten en kenmerken


Min. inleg5,00 €
Max. inleg-
Rendement-

» Bezoek website


> Nu crowdfunden bij KissKissBankBank!


Hoeveel kan ik minimaal en maximaal investeren?

Dat hangt af van het project. Doorgaans kun je al vanaf 5 euro geven. Verder beslist de organisator van het project de bedragen zelf. Je hebt projecten waar de schijven per 10 euro omhoog gaan en er zijn er waar je honderden euros kunt investeren.