Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Bij Mintos beleg je makkelijk en zonder bijkomende kosten in persoonlijke of zakelijke leningen van andere Mintos-gebruikers. Blader door de beschikbare projecten en investeer zelf of automatisch.

Hoe werkt Mintos?

Particulieren vragen een lening aan bij hun bank of bij een andere financiële instelling. Die keurt de lening goed en ze publiceert ze op Mintos’ platform.

Als investeerder kun je op die marktplaats onder andere kiezen tussen hypothecaire leningen, autoleningen, persoonlijke of zakelijke leningen in verschillende valuta. Je kiest zelf waar je in belegt en je krijgt maandelijks uitbetaald.

Hoe kan ik investeren?

Dat kan op drie manieren: manueel, via Invest & Acces of via Auto Invest. Investeer je manueel, dan doe je alles zelf. Bij Invest & Access stel je alleen een bedrag in, daarna koop je automatisch kleine delen van verschillende leningen. Auto Invest is volledig automatisch beleggen. Je stelt je criteria in en de rest gaat vanzelf.

Investeerdersbescherming

Mintos beschermt zijn investeerders op verschillende manieren: het analyseert zijn deelnemende financiële instellingen bijvoorbeeld grondig en gaat alleen partnerschappen aan met betrouwbare bedrijven.

Verder vind je op de marktplaats leningen met een geel schild. Dat is de buyback guarantee: wanneer de leningnemer niet kan terugbetalen koopt de financiële instelling de lening terug.

Tot slot kun je de Mintos-score nakijken. Die gaat van ‘A+’ tot ‘D’ — van erg laag tot erg hoog risico.

Belangrijkste  voordelen

  • Investeren in verschillende leningen
  • Makkelijk zelf of automatisch gediversifieerd beleggen
  • Kies zelf waar je in investeert en krijg maandelijks betaald

Kosten en kenmerken


Min. inleg10,00 €
Max. inleg-
Rendement-

» Bezoek website


> Nu investeren in leningen met Mintos!


Wie is Mintos?

Mintos is het grootste peer-to-peer lending- of crowdlendingplatform van Europa. Het bestaat sinds 2015 en het heeft meer dan 150.000 investeerders uit 68 landen.

Hoeveel kost beleggen bij Mintos?

Een investeerdersprofiel openen kost je niets, Mintos rekent geen beheerkosten en je betaalt ook niets om geld van en naar je rekening te schrijven.

Hoeveel heb ik nodig om te kunnen starten?

Dat kan al vanaf 10 euro. Als je bij Mintos in andere valuta investeert, betaal je wisselkosten, geen koersopslag. Hoeveel dat is, hangt af van de munt en het bedrag dat je investeert.

Welk rendement krijg ik?

Er is geen vast rendement: Mintos berekent je rendement elke dag opnieuw. Het kan omhoog en omlaag, afhankelijk van de markt. Wanneer je je portfolio bekijkt, zie je wel je gemiddelde rendement. Denk er dus altijd aan dat je rendement op geen enkel moment zeker is.

Wat zijn de primaire en de secundaire markten?

Op de primaire markt vind je alle beschikbare leningen. Op de secundaire markt kunnen investeerders hun beleggingen verkopen aan andere Mintos-beleggers.