Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Met een Mozzeno-investeerdersaccount kun je als particulier of als onderneming onrechtstreeks investeren in de persoonlijke projecten van andere gebruikers. Je krijgt elke maand kapitaal en intresten en je belegging is veilig dankzij drie beschermingsmechanismen.

Hoe werkt het?

Zowel particulieren als professionelen kunnen een investeringsrekening openen bij Mozzeno. Nadat je je profiel hebt aangemaakt stort je er minstens 500 euro op. Daarna beleg je al vanaf 25 euro per onderliggende Note — dat zijn de financiële instrumenten die Mozzeno uitgeeft, de persoonlijke projecten van andere gebruikers.

Je schrijft je samen met andere investeerders in in zo’n Note en je bepaalt zelf hoeveel je in een bepaalde lening investeert. Halen jullie het volledige bedrag op, dan gaat dat naar de leningnemer.

Investeerders krijgen daarna elke maand kapitaal en intrest terug: tot 6,25% bruto en 4,34% netto.

Bescherming

Mozzeno heeft drie mechanismen om je investering te beschermen. Bij elke lening op zijn online platform kun je zien of er een van de drie van toepassing is, welk type het is en hoe groot de dekking is.

Eerst heb je de Protect-garantie, die dekt drie vervallen termijnen en het openstaande saldo. Betaalt de leningnemer niet (op tijd) terug, dan dekken Mozzeno en zijn partners de terugbetaling.

Dan is er de Garant, een derde partij die de (gedeeltelijke) terugbetaling van een lening dekt. Mozzeno doet beroep op deze Garant bij wanbetalingen.

En tot slot is er de specifieke leningsstructuur: een structuur die het risico op wanbetaling beperkt.

Belangrijkste voordelen

  • Investeer al vanaf 500 euro
  • Krijg tot 6,25% bruto- en 4,34% nettorente
  • Beslis zelf hoeveel je in welk project investeert

Kosten en kenmerken


Min. inleg500,00 €
Max. inleg-
Rendement6,25 % (bruto, max.)

» Bezoek website


> Nu een investeerdersprofiel openen bij Mozzeno!


Waarom Notes en onderliggende leningen?

Het is in België wettelijk verboden rechtstreeks te investeren in particuliere leningen. Mozzeno ontwierp daarom Notes, die je zou kunnen vergelijken met een fonds: je belegt in de Notes en het kapitaal gaat naar de onderliggende projecten.

Welk rendement kan ik verwachten?

Dat hangt van verschillende variabelen af: die risicoklasse van je belegging, je deelname in de kosten van de Protect-garantie, de aflossingsschommelingen en de 30% roerende voorheffing die van je brutorendement gaat. Ruwweg kun je tot 4,34% netto krijgen.