Bij Viventor kun je investeren in leningen in verschillende categorieën. Aanbieders komen uit heel Europa. Je belegt al vanaf 10 euro en je profiteert onder andere van betaling- en terugkoopgarantie.

Hoe werkt beleggen bij Viventor?

Volg de link onder aan deze pagina een maak je profiel aan. Viventor heeft je identiteitsbewijs nodig en een bewijs van je domicilie of woonadres.

Daarna kun je al vanaf 10 euro beleggen in je eerste lening. Je kunt je geld verdelen over vier categorieën: consumentenleningen, zakelijke leningen, onroerend goed en leasing.

Met Autoinvest beleg je automatisch in leningen die aan jouw voorwaarden voldoen.

Je krijgt minstens elke maand terugbetalingen met rente op je Viventorrekening. Je kunt de opbrengst naar je bankrekening storten of investeren in andere leningen.

Waar kan ik in beleggen?

De aanbieders bij Viventor komen uit heel Europa. Bij elk bedrijf vind je een link naar hun website, je kunt een zakelijke presentatie bekijken en veel bedrijven publiceren financiële resultaten van de afgelopen jaren.

Je kunt onder andere in hypothecaire leningen, zakelijke leningen, consumentenleningen en factuurfinancieringen beleggen. De looptijden daarvan liggen tussen 1 en 60 maanden en hun rendement ligt tussen 6% en 14%.

Wat kost het?

Niets. Een rekening openen is gratis en je betaalt geen dienstverleningskosten. Je lening verkopen op een secundaire markt is gratis en geld overschrijven naar je bankrekening ook.

Het enige dat je wel kunt tegenkomen zijn bankcommissies.

Belangrijkste voordelen

  • Je kunt automatisch beleggen
  • Betalings- en terugkoopgarantie bij elke lening
  • Geen kosten (buiten eventuele bankcommissies)
  • Investeren in leningen bij Europese kredietverstrekkers

Kosten en kenmerken


Min. inleg10,00 €
Max. inleg-
Rendement4,00 % – 16,00 %

» Bezoek website


> Nu in leningen investeren bij Viventor!


Is Viventor gereguleerd? Hoe?

Viventor is geregistreerd in Letland en het valt ook onder de Letse wetgeving. Op de website van het platform staat dat ze werken aan een op maat gemaakte regeling voor peer-to-peer-leningen.

Is beleggen bij Viventor veilig?

Investeren in leningen — beleggen in het algemeen — heeft altijd zijn risico’s. Veel van de leningen bij Viventor hebben wel een onderpand. Dat beperkt het risico.

Viventor heeft ook een betalingsgarantie en een terugkoopgarantie.

De betalingsgarantie vermindert het risico op betalingsachterstanden en wanbetalingen. Ze zorgt ervoor dat je elke maand betaald krijgt.

De terugkoopgarantie zorgt ervoor dat de leningverstrekker de lening terugkoopt, met opgebouwde rente, als een lener meer dan 30, 60 of 90 dagen te laat is.

Het is wel altijd slim je geld goed te spreiden over verschillende leningen en aanbieders.

Wat betekent het percentage ‘Eigen aandeel’?

Aanbieders die leningen op Viventorr zetten moeten minstens 5% aandeel houden per lening, zodat ze zich in dezelfde positie als andere investeerders bevinden.