Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Met Flexinvest van Belfius beleg je makkelijk in een grote selectie fondsen. Zo spreid je je inleg over verschillende sectoren of producten en je verlaagt je risico automatisch.

Je kunt al inleggen met kleine bedragen — eenmalig of per maand. Als je als fondsen hebt in je Flexinvestplan kun je die verkopen om er dezelfde dag andere te kopen.

Soorten fondsen

Je kunt onder andere beleggen in kapitalisatiefondsen en in distributiefondsen. Een kapitalisatiefonds herbelegt dividenden in zichzelf; een distributiefonds keert het dividend uit.

Verder heeft Belfius exclusieve lockfondsen. Daar bepaal je zelf de minimale waarde van je beleggingen. Als die toch onder die drempel gaan verkoopt Belfius ze automatisch.

Hoe kun je beleggen?

Het makkelijkste doe je dat via Belfius Direct Net of via de apps voor smartphone en tablet. Je kunt ook altijd langs een kantoor voor advies of uitleg.

Interessante voordelen

  • Eenmalig of maandelijks inleggen
  • Keuze uit verschillende soorten fondsen
  • Lockfondsen, exclusief voor Belfiusbeleggers

Kosten en kenmerken


Rekening/bewaarloon0,00 %
Minimuminleg periodiek25,00 € per maand
Instapkosten- – 5,00 %
Uitstapkosten- (max.)

» Bezoek website


> Nu starten met Flexinvest van Belfius!


In welke fondsen moet ik beleggen?

Als je niet weet welke fondsen te kiezen heeft Belfius enkele tips voor je. Volg de link hierboven en lees welke fondsen Belfius aanbeveelt en wat de populairste fondsen van dit jaar waren of blader door de catalogus en zoek je favoriete fonds.