Jeroen Geuens

Beleggersrekeningen vergelijkt de beste en belangrijkste Belgische aanbieders en brokers. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Ben je al klant bij ING en ken je te weinig van de beurs of je wil het liefst automatisch beleggen in plaats van dat zelf te doen, dan is ING’s Focus Plan wellicht de juiste keuze om toch te investeren.

Wanneer je intekent op een Focusplan beleg je op basis van een profiel dat je kiest. Investeren begint bij 25 euro per maand.

Verder bepaal je zelf het bedrag, de frequentie en de looptijd van je beleggingen — eigenschappen aanpassen kan online of in een ING-kantoor.

Je belegt met een doorlopende opdracht automatisch in fondsen van NN Investment Partners, een onderdeel van ING. Meer hoef je niet te doen. 

Heb je overigens nog geen ING-zichtrekening waar je je periodieke inleg van kunt overschrijven, klik dan hier om er gratis een te openen.

Al bij al kun je niet eenvoudiger beleggen dan met het Focus Plan: je kapitaal groeit elke maand zonder dat je er wat voor hoeft te doen. Perfect voor beginners of mensen die andere dingen te doen hebben.

Belangrijke voordelen

  • Bekende, betrouwbare bank
  • Heel makkelijk om te starten
  • Simpel beleggen op basis van profielen

Wat kost het?

  • De effectenrekening is gratis
  • Je betaalt ook geen bewaarloon
  • Je betaalt 3% instapkosten, geen uitstapkosten
  • De jaarlijkse bewaarkosten, inclusief de beheerscommissie, liggen tussen de 1,5% en 2% — afhankelijk van de fondsen waar je in belegt.

Kosten en kenmerken


Rekening/bewaarloon3,00 %
Fondsbeheerkosten3 %
Minimuminleg eenmalig0,00 €
Minimuminleg periodiek25,00 € per maand
Instapkosten-
Uitstapkosten-
Transactiekosten0,00 €

» Bezoek website


> Nu een Focus Plan aanvragen!


Kan ik ook zelf beleggen bij ING?

Zeker: als je liever zelf beslist waar je in belegt, is er ook de Invest Account van ING. Met de Invest Account kun je in gemengde fondsen beleggen (met aandelen en obligaties), in aandelenfondsen of in duurzame ESG-fondsen.