Degiro lanceert kenniscentrum voor beginnende belegger

Jeroen Geuens

23/08/2019

De Nederlandse online broker Degiro lanceerde pas zijn nieuwe kenniscentrum. Daar vinden beginnende beleggers artikels en video’s over hoe beleggen werkt, in welke producten ze kunnen investeren en meer.

Je vindt het centrum op Degiro’s website. Het is er voor bestaande en potentiële Degiro-klanten.

Het portaal bestaat voorlopig uit twee delen. In de beleggersacedemie vind je algemene informatie over beleggen en financiële instrumenten.

In video’s als ‘Wat voor belegger bent u?’ en ‘Hoe begin ik met beleggen’ leer je iedere keer in een minuut of vijf waar je rekening mee moet houden voor je je rekening opent.

In andere video’s gaat het over hoe de koers tot stand komt, hoe je je eerste aandeel kiest of hoe je je beleggingsplan samenstelt.

In ’Beleggen met Degiro’ gaat het over WebTrader, Degiro’s softwareplatform. In een zestal animatievideo’s leer je onder andere hoe je geld in- en uitboekt, hoe je je eerste aandelen of obligaties koopt en hoe je handelt in verschillende valuta.

“Voor de ervaren beleggers werken wij achter de schermen aan meer gevorderde onderwerpen”, schrijft Degiro in zijn aankondigings-e-mail. “Denk hierbij aan het aan de kaak stellen van beleggingsmythes, lessen die verder de diepte in gaan en een blog met nieuws en achtergrondinformatie over financiële producten. Deze worden in de nabije toekomst aan het kenniscentrum toegevoegd.”

(Door Jeroen Geuens, 23 augustus 2019.)